top of page
#esenyurtavukat , #esenyurtavukatbüroları , #esenyurtavukatları , #esenyurtavukatnumarası" , #esenyurtavukatarzu , #esenyurtavukatlıkbüroları, #esenyurtavukattelefonnumarası , #esenyurtavukatofisleri , #esenyurtboÅŸanmaavukatı , #istanbulesenyurtavukat , #esenyurtavukatbüroları , #esenyurthukukbüroları, #esenyurthukukbürosu, #esenyurthukukbürosuiÅŸilanları , #esenyurtavukatlıkbürosu , #esenyurthukukbürosuisilanları , #esenyurthukukbürosuiletiÅŸim, #esenyurthukukbürosutelefon , #istanbulboÅŸanmaavukatı , #istanbulboÅŸanmaavukatıücretleri , #istanbulboÅŸanmaavukatıtavsiye , #istanbulboÅŸanmaavukatları , #istanbulboÅŸanmadavasıücreti , #istanbulboÅŸanmaoranları , #istanbulboÅŸanmaavukatlarılistesÄ° , #istanbulboÅŸanmaavukat , #istanbulboÅŸanma , #istanbulboÅŸanmaavukatıankaraücretleri , #kozahukukbürosu , #kozadanışmanlıboÅŸanma , #boÅŸanmadilekçesi , #boÅŸanmadavası, #boÅŸanmaavukatı , #boÅŸanmadavasınasılaçılır , #boÅŸanmaprotokolü , #boÅŸanmasebepleri , #boÅŸanmadavasıücreti , #boÅŸanmasüreci , #boÅŸanmdavasınekadarsürer", #boÅŸanmadilekçesinasılyazılır , #esenyurt#esenyurtmeydan , #esenyurtavukat , #esenyurtboÅŸanmaavukati , #esenyurtboÅŸanmaavukatı , #esenyurtbosanmaavukati , #esenyurthukukbüroları , #esenyurthukukbürosu , #esenyurthukukburoları , #esenyurtavukatnumaraları , #esenyurtavukatbüroları , #esenyurtavukatbul , #avukatesenyurt , #esenyurtanlaÅŸmalıbosanmaavukati , #esenyurtavukatarzu , #boÅŸanmaavukatı , #istanbulboÅŸanmaavukati

UZAKLAÅžTIRMA KARARI NASIL ALINIR?
Esenyurt BoÅŸanma Avukatı 

Uzaklaştırma Kararı Nasıl Alınır?

​

ADRES      : Esenyurt Meydan

TELEFON:0546 414 45 82

HAKKIMIZDAKÄ° YORUMLARI OKUMAK Ä°ÇÄ°N TIKLAYIN!

​

Esenyurt Avukat olarak on yıla yakın hukuki tecrübemiz ile tüm hukuki uyuÅŸmazlıklar konusunda müvekkillerimize hukuki destek ve danışmanlık sunuyoruz. Ayrıca, Esenyurt BoÅŸanma Avukatı olarak aile hukukundan kaynaklı çekiÅŸmeli boÅŸanma dava larında ve anlaÅŸmalı boÅŸanma dava larında müvekkillerimize detaylı destek ve hizmet sunuyoruz. Esenyurt Meydan ' da bulunan Esenyurt Hukuk Bürosunu ziyaret etmeyi unutmayın!

​

BÄ°ZÄ° ARAMAK Ä°ÇÄ°N TIKLAYIN!

 

Üzerinde uzunca zamandır tartışılan 6284 sayılı kanun nedir?

6284 sayılı kanun sadece kadınların haklarını mı korur?

6284 sayılı kanuna göre uzaklaÅŸtırma kararı ve önleyici tedbir kararı nasıl alınır?

 

Bu ve benzeri soruların yanıtlarına gelin beraber bakalım!

 

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Åžiddetin Önlenmesi Kanunu kapsamında ÅŸiddet maÄŸduru olan herkes için koruma ve önleme tedbirleri düzenlenmiÅŸtir.  Bilinenin aksine erkekler de bu kanunda yararlanabilir ve koruma kararı ve önleyici tedbir karar alabilir. Bu kanundan ÅŸiddet maÄŸduru olan erkek, kadın ve çocuk olmak üzere toplumun her bireyi yararlanabilir.

​

​

​

​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​

Uzaklaştırma Kararı Nasıl Alınır?

​

UzaklaÅŸtırma kararı, kural gereÄŸi hakim tarafından verilir. Söz konusu kararın alınabilmesi için Nöbetçi Aile Mahkemesine baÅŸvurmak gerekir. BaÅŸvuru esnasında baÅŸvuru sahibince ödenmesi gereken herhangi bir harç vs. ücret ödemesi söz konusu deÄŸildir.

​

UzaklaÅŸtırma kararı alınabilmesi için ÅŸiddetin belgelenmesi ÅŸart deÄŸildir; bu bakımdan, baÅŸvuru sahibinin, maruz kaldığı ÅŸiddete veya ÅŸiddet görme tehlikesine dair ispat mükellefiyeti yoktur. 

 

Polis Uzaklaştırma Kararı Verebilir mi?

​

NiteliÄŸi itibariyle önleyici bir koruma tedbiri olan uzaklaÅŸtırma kararı, kural gereÄŸi aile mahkemesi hakimi tarafından verilebilir. Fakat, kanunen getirilen bir istisna nedeniyle kolluk amiri tarafından da iÅŸbu karar verilebilir. 

 

Uzaklaştırma Kararı Hangi Hallerde Verilir?

​

Genel hatları ile açıklayacak olursak uzaklaÅŸtırma kararı verilebilecek haller ÅŸunlardır:

  • Åžiddet tehdidi

  • KiÅŸiye hakaret

  • AÅŸağılama

  • Küçük düÅŸürücü sözler söyleme

  • Psikolojik ÅŸiddet uygulama

  • Her türlü fiziksel ÅŸiddet

  • Cinsel ÅŸiddet

  • Ortak konutta mallara sürekli olarak zarar verme hali

Yukarıda sayılı durumların gerçekleÅŸmesi gerekmeyip gerçekleÅŸme ihtimalinin varlığı bile uzaklaÅŸtırma kararı talep edilebilmesi için yeterlidir.

 

UzaklaÅŸtırma Kararı 

​

 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Åžiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında uygulanabilecek tedbirlerden bazıları ÅŸunlardır:

  • Hakaret ve Tehdit Yasağı

  • Evden UzaklaÅŸtırma

  • Adrese YaklaÅŸmama

  • Çocukla GörüÅŸmenin Refakatçi EÅŸliÄŸinde Yapılması

  • Çocuklara YaklaÅŸma Yasağı

  • EÅŸyalara Zarar Verme Yasağı

  • Ä°letiÅŸim Kurma Yasağı

  • Silah Teslimi

  • Alkol ve UyuÅŸturucu Kullanma Yasağı

  • SaÄŸlık KuruluÅŸuna BaÅŸvurma ve Tedavi

 

UzaklaÅŸtırma Kararı Kaç Gün Sürer?

​

UzaklaÅŸtırma kararı en fazla 6 aylığına verilebilir. Sonrasında ÅŸiddet maÄŸdurunun talebi üzerine bu süre uzatılabilir.

​

Uzaklaştırma Kararının İhlal Edilmesi

​

UzaklaÅŸtırma kararının ihlal edilmesi durumunda, Aile Mahkemesi hâkimi kiÅŸiye 3 ile 10 gün arasında bir tazyik hapsi verecektir. Bu tazyik hapsi herhangi bir ceza yargılaması yapılmaksızın verilir. KiÅŸinin hâlihazırda bir suçtan dolayı soruÅŸturma veya kovuÅŸturma evresinde olması, bu zorlama hapsinin infazına engel bir durum deÄŸildir.

​

UzaklaÅŸtırma kararının birden fazla kez ihlal edilmesi durumunda her bir ihlalde verilecek tazyik hapsi süresi; 15 ile 30 gün arasında olacaktır. Ancak verilecek zorlama hapsi süreleri, toplamda 6 ayı geçemeyecektir.

​

Uzaklaştırma Kararı Sicile İşler Mi?

​

Koruyucu tedbir kararları adli sicil kaydında yer almamaktadır. Bu sebeple sabıka kayıtlarında uzaklaÅŸtırma kararına iliÅŸkin sorgulama yapılması mümkün olmayacaktır.

​

UzaklaÅŸtırma dilekçesini indirmek için tıklayın!

 

ESENYURT HUKUK BÜROSU

​

DiÄŸer Yazılarımızı Okumak Ä°çin Tıklayın!

​

​

Ä°STANBUL NÖBETÇÄ° AÄ°LE MAHKEMESÄ°NE

TALEPTE BULUNAN : A.A (T.C.________)
ADRES                          : _________________
VEKÄ°LÄ°                         : 

TALEP EDÄ°LEN         : x.x (T.C.________)
ADRES                        : _________________

TALEP KONUSU       : Müvekkilim A.A’nın aleyhinde koruma talep edilen x.x tarafından gördüÄŸü fiziksel, psikolojik, ÅŸiddet, tehdit ve hakaret nedeni ile Sayın Mahkemenizden, 6284 SAYILI AÄ°LENÄ°N KORUNMASI VE KADINA YÖNELÄ°K ŞİDDETÄ°N ÖNLENMESÄ° HAKKINDA KANUN uyarınca ilgili tedbirlerin alınması hakkında talep ve beyanlarımızın sunulmasıdır.

AÇIKLAMALAR :

1. 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Åžiddetin Önlenmesine Dair Kanun amacı; ÅŸiddete uÄŸrayan veya ÅŸiddete uÄŸrama tehlikesi bulunan kiÅŸilerin ve tek taraflı ısrarlı takip maÄŸduru olan kiÅŸilerin korunması ve bu kiÅŸilere yönelik ÅŸiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere iliÅŸkin usul ve esasları düzenlemek olup, anılan Kanun kapsamında, müvekkilimin ÅŸiddete uÄŸrama tehlikesi ve tek taraflı ısrarlı takip maÄŸduru olması nedeniyle koruma tedbirlerine baÅŸvuru gereÄŸi hasıl olmuÅŸtur. Åžöyle ki;

2. x.x, müvekkile hakaret etmekte, fiziksel ÅŸiddet uygulamakta, ortak çocuklara ÅŸiddet uygulamakta, ortak çocukların, akrabaların, komÅŸuların önünde müvekkili küçük düÅŸürücü ÅŸekilde hakaret etmekte, telefon mesajları ile tehdit etmekte, fiziksel, psikolojik ÅŸiddet uygulamaktadır.

3. Müvekkil A.A karşı taraf x.x ile halihazırda evlidir ve iÅŸbu evlilikten _________ ve _________ adlarında müÅŸterek çocukları bulunmaktadır. Müvekkil, ÅŸiddetli geçimsizlik sebebiyle boÅŸanmak istemektedir fakat x.x tarafından evlilik süresince devam eden tüm psikolojik ve fiziki ÅŸiddetler müvekkilimizin boÅŸanmak istemesiyle artmış ve müvekkilimin canına ve malına kastedecek boyuta ulaÅŸmıştır. Nitekim müvekkil, davalının iÅŸbu tüm ÅŸiddet, baskı ve eylemlerine dayanamayarak can güvenliÄŸinin tehlikede olduÄŸunu düÅŸündüÄŸünden __________ tarihinde ________ adresinde bulunan müÅŸterek aile konutunu terk etmiÅŸtir.

4. Ekte x.x tarafından kullanılan __________ numaralı telefondan müvekkile iletilmiÅŸ olan mesajlar yer almaktadır. Mesajlarda da görüldüÄŸü üzere x.x, müvekkile karşı hakaret ve tehditlerde bulunmuÅŸtur.

5. Ä°lgili mesajlarda da görüldüÄŸü üzere x.x, müvekkilimin can ve mal bütünlüÄŸüne karşı sürekli olarak tehditler ve hakaretlerde bulunmaktadır.

6. x.x tarafından icra edilen müvekkilime karşı bu davranışların engellenmemesi halinde ise müvekkilimin ÅŸiddete uÄŸrama tehlikesi bulunmaktadır. Müvekkilim, yaÅŸamış olduÄŸu bu psikolojik ÅŸiddet ve fiziksel ÅŸiddetin tekrarının yaÅŸanmaması, müvekkilimin canına ve malına kastedilmesinin önüne geçilebilmesi adına ivedi olarak B.B hakkında koruma tedbirlerinin uygulanması gerekmektedir.

7. Müvekkil bu yaÅŸanan olaylar neticesinde iÅŸini yapamayacak derecede etkilenmiÅŸ, yemek dahi yiyemez hale gelmiÅŸ ve hem fiziksel hem psikolojik olarak çok yıpranmıştır. Bu nedenle müvekkil kendisi, ailesi ve çocuklarına zarar gelebileceÄŸine dair korku ve endiÅŸe duymaktadır.

8. Müvekkilin güvenliÄŸinin ve esenliÄŸinin saÄŸlanmasını için 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Åžiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un tanıdığı yetki ve saÄŸladığı olanaklar çerçevesinde, gerekli koruma tedbirlerinin alınarak uygulanmasına karar verilmesini isteme zorunluluÄŸu hasıl olmuÅŸtur.

HUKUKÄ° NEDENLER : 2709 Sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Åžiddetin Önlenmesine Dair Kanun, 4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu ve diÄŸer kanun hükümleri

HUKUKÄ° DELÄ°LLER : Mesaj görüntüleri, nüfus kayıtları, tanık beyanları ve temini mümkün her türlü delil

SONUÇ VE Ä°STEM    : Yukarıda açıklanan nedenlerle, müvekkilimin güvenliÄŸinin ve esenliÄŸinin saÄŸlanmasını teminen 6284 Sayılı Kanun uyarınca ÅŸiddetin uygulandığı hususunda delil veya belge aranmadığı nazara alınarak x.x  nezdinde;

1. 6284 Sayılı Kanun’un 5/1-a maddesi uyarınca, müvekkilime karşı ÅŸiddet tehdidi, hakaret, aÅŸağılama veya küçük düÅŸürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunulmamasına,

2. 6284 Sayılı Kanun’un 5/1-c maddesi uyarınca _________________adresinde bulunan müvekkilimin ikamet ettiÄŸi binaya yaklaşılmamasına,

3. 6284 Sayılı Kanun’un 5/1-d maddesi uyarınca, müvekkilimin yakınlarına ve akrabalarına yaklaşılmamasına,

4. 6284 Sayılı Kanun’un 5/1-e maddesi uyarınca, müvekkilimin eÅŸyalarına zarar verilmemesine,

5. 6284 sayılı Kanun’un 5/1-f maddesi uyarınca, iletiÅŸim araçlarıyla veya sair surette müvekkilimin rahatsız edilmemesine, ve uygun görülecek baÅŸka tedbirlere karar verilerek YASAL 6 AY SÜRE Ä°ÇÄ°N ÖNLEYÄ°CÄ° TEDBÄ°R KARARI VERÄ°LMESÄ°NÄ°, verilecek kararın muhataba bildirilerek karara uyması zorunluluÄŸunun aksi halde ilgili maddelerince cezalandırılacağının ihtar edilmesini saygılarımızla vekaleten arz ve talep ederiz. 
bottom of page